lauantai 12. huhtikuuta 2014

Yllätys

Suuren suuri ihana yllätys sattui viikolla tähänkin kohdalle.

Kuin puun takaa se tuli. Näin.

Ensin vuodot eivät lakanneet. Ajattelin että jotain täytyy tehdä, mutta mitä. Päivittäin oli ja on ruskeasta punaiseen vaihtelevaa vuotoa vaihteleva määrä. Yleensä jotain pöksyihin saakka, mutta hyvin vähän. Joskus taas enemmän.

Kierron, jos kohdallani sellaisesta voi puhua kun ei ole koskaan ollut, loppukin jo häämötti.

Tiistaina tein ekan testin vain rajatakseni raskauden vaihtoehdon pois päästäni kummittelemasta. Sieltä tulikin aivan aavistuksenomainen haamu. En ole koskaan ennen testannut haamua. Mitä, eihän mulla ikinä. Ja nyt ei lääkkeitä, ei yritystä, ei lääkäreitä, ei mitään.

Odotellaan. Jos se oli pelkkää kuvitelmaa. Jotain tätä rataa laukkasivat ajatukset.

Torstaina heräsin ja menin vessaan lapsen kanssa, kun hän tuli minut herättämään. Siellä tein uudestaan testin.  Haalea viiva tuli näkyviin. Ihan hailakka, mutta viiva se oli. Tytärkin katsoi, ei ymmärtänyt onneksi vielä. Hän tuumasi, että on siinä kaksi viivaa, toinen vahva ja toinen vaalea. Hänkin siis näki.

Päivä tuolloin torstaina oli mitä aurinkoisin. Jotenkin otollinen hyville uutisille mielestäni.

Oloni on koko ajan väsyneempi ja väsyneempi. Kaikki hajut ja maut ovat saaneet uuden sfäärin. Nuhaa on. Vatsakipuja silloin tällöin, usein. Tissit ovat ajoittain arat ja turvonneet.Yökötystä esiintyy varsinkin aamuyön tunteina tai kun ei ole tuntiin syönyt. Vuotoa tulee hiukan joka päivä tähän mennessä. Se huolettaa mutta toisaalta siihen on jo niin tottunut.

Voisiko olla, olisinko raskaana? Tämä on yllätys, hyvä sellainen.

Ja tänään tein kolmannan testin. Sen mukaan olen raskaana. Aivan. Jotenkin samalla hyvin epätodellista ja aivan uskomatonta. Minä, minä jonka ei pitänyt koskaan ovuloida. Ensi viikolla soitto klinikalle.

Kunpa tämä kestäisi. Mahassa on alhaalla melkein koko ajan painontunne, kunpa se kasvaisi ja kehittyisi siellä. Ole kaikki hyvin pienellä!

En ole kertonut kuin siskolleni ja haluan tämän toistaiseksi olevan vain harvojen läheisteni tiedossa. Mutta ihanaa! En kuitenkaan raaskinut olla kirjoittamatta tänne, jos ette te lukijat kuitenkaan asiaa muualla lavertele. Tuskin.

Jo nyt olen pitemmällä kuin koskaan ennen, luomusti alkanut raskaus. Wuhuu!!

3 kommenttia:

 1. OHO! Olen ihan häkeltynyt minäkin :) Niin mahtavaa, ihanaa ja onnellista, sinä olet raskaana! Pidän teidät rukouksessa, että tämä nyt kestäisi ja kaikki menisi hyvin. Olen onnellinen puolestanne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 Rukouksia tarvitaan. Uskon silti tämän olevan niin oikein ja kestävän, pienistä jokapäiväisistä vuodoista huolimatta. Tuntuu hyvältä!

   Poista
  2. Ihana kuulla <3 Uskotaan ja luotetaan! Ja toivotaan, että vuodot ovat täysin harmittomia.

   Poista