torstai 16. elokuuta 2012

Hyvä/huono äiti

Mistä sen tietää onko hyvä vai huono äiti? Tätä olen pohtinut aikasta usein nyt kun lapsi on tullut maailmaan. Onko kellään siihen vastausta.

Itse sanoisin ehkä, että jokainen kyllä itse tietää lapsensa ja heidän tarpeet ja osaa vastata niihin. Niin se on yksinkertaisimmillaan. Ei minusta pidä moittia erilaisia kasvatustyylejä vaan jokainen kasvattaa tavallaan ja hyvä niin. Kuitenkin kaikki yleiset säännöt ja muut yhteiskunnan normit pitäisi tiedostaa kasvattamisessa.

Entä sitten, miksi on kaikki lastensuojelut ja muut tahot, jotka vahtivat, ettei pienten ihmisten elämä kärsi. Hyvä että ovat,sillä heitä tarvitaan enemmän ja enemmän. Mistä tämä kertoo. Eikö lapsia huomioida ja heiän kanssaan olla tarpeeksi. Tämä saa minut alakuloiseksi ja haluamaan lisää aikaa pieneni parissa. Ehkä sitten olen vain äiti, joka välittää ja haluaa olla lapsensa kanssa. Miksi eivät kaiiki äidit? Varmasti tähänkin on jokaisella omanlaisensa hyvä vastaus. Minä itse laitan lapsen ensimmäiseksi perheessä, sen kumminkaan tarkoittamatta esimerkiksi lapsen saavan kaiken mitä haluaa.

Mikä tekee sitten hyvän tai huonon äidin tahi vanhemman? Tähänkään en voi mennä sanomaan kuin tuntemukseni sillä jokaisella meistä on oma polku kujettavana. Oma elämä kumminkin antaa avaimet myös vanhemmuuteen mielestäni ja se minkälaista esimerkkiä haluat lapsillesi näyttää. Jotenkin näin pohdin.

Nyt tuli aika syvällistä pohdintaa, mutta hyvä niin. Tuossa jotain aatoksia vanhemmuudesta. Onko sinulla mielipidettä mikä on hyvän äidin mittapuu? Entä saako teidän lasta toiset äidit komentaa pihalla?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti