maanantai 27. elokuuta 2012

Toista yritetään....

Tässä vähän juttua siitä toisesta toivotusta lapsesta. Heti synnytyslaitoksella mieheni kysyi, että voisinko nyt koko raskaus ja synnytys rupeaman jälkeen ajatella toista. Vastasin että joo. Ollaan mieheni kanssa kyllä mietitty useaan otteeseen toista lasta ja aina se vaan tuntuu jotenkin oikealta ja hyvältä.

Tästä toiveesta kerroin ensimmäisen kerran lääkärille jälkitarkastuksen yhteydessä, kun puheeksi tuli ehkäisy. No tämä täti ei sitten määrännyt mitään pillereitä ja sanoi että olkaa klinikalle yhteydessä. Olin yhteydessä ja sieltä sanoivat, että soita uudestaan sitten kun lapsi on puoli vuotta. Soitin siis viime joulun jälkeen ja sain ajan.

Klinikalla sitten lääkäri kuunteli toiveemme uudesta raskaudesta ja tutki minut ja määräsi testeihin. Tähän mennessä multa ei ollut vieläkään, raskauesta huolimatta, alkanut kuukautiset. No jos jonkinlaista lääkärikäyntiä ja -soittoa vielä mahtui tämän päivän ja viime helmikuun väliin. Testien tulokset olivat kaikki normaalit, mutta klinikan lääkärit halusivat vielä lausunnon hoitavalta lääkäriltäni ja sitten vielä psykiatrin keskustelun kanssamme, että varmasti tajuaisimme riskit ja vaarat uudesta raskaudesta. Eli pitemmän päälle hankalaa, mutta ehkä sitten jos hoidot sujuisivat vielä lyhyemmin kuin viimeksi.

Saamme siis aloittaa hoidot loppuvuodesta. Siis tässä sitä odotellessa. Mutta se ensimmäinen lapsi tuo niin paljon melskettä ja vilinää päiviin, että aika tuntuu välillä lentävän siivillä. Vastahan oli elokuu ja viimeinen lääkärikäyntimme. Nyt vain odotellaan vielä vähän. Hassua mitä ootan - vauvaa saapuvaksi, mutta ensin ovat hoidot ja raskaaksi tulon odotus ennen edes raskautta.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti