maanantai 20. elokuuta 2012

Maailma muuttuu...

Miten maailma muuttuu kun vauva syntyy? Eihän maailma itsessään muutu mihinkään. Maailmaan on vain putkahtanut uusi ihminen, joka ottaa oman paikkansa siellä ja läheisten ihmisten sydämissä. Ainakin minulla maailman tärkeysjärjestys meni uusiksi ja vauvan tarpeet tulivat ensiksi. Se tuntui hyvältä, sillä olen aina miettinyt muita ennen minua tai ainakin pyrkinyt siihen.

Sitä ei voi sanoin kuvailla minkälainen rakkauden aalto tuohon pieneen ihmiseen kohdistuu ja se vain kasvaa ja kasvaa. Nyt vauvan jo tultua taaperoksi tiedän hyvin hänen metkunsa ja oikkunsa, mutta silti kun hän hymyilee tai tekee jotain uutta olen hullaantunut aivan kuin silloin ensimmäisinä kertoina sairaalassa kun nostin hänet syliini. Miten pieni ihminen voikaan muuttaa niin paljon? Niin se vain on ja se on hyväksytty.

Kuinkas sitten kun kuvaan astuu toinen? Sitä en tiedä, mutta onhan paljon perheitä, joissa on kaksi lasta ja hyvin heillä menee. Ilmeisesti  senkin näkee sitten. :) Ja voihan taapero seurata äidin mahan kasvua ja olla tällä tapaa mukana jo odottamisessa. Minusta tässä vaiheessa, kun toinen lapsi tulee kuvioon mukaan, on ensi arvoisen tärkeää isän rooli ja muistaa antaa myös huomiota sille vanhemmalle sisarukselle.

Ja ei vauva saa olla se koko elämä, vaikka tärkeä osa sitä olisikin. Minusta on tärkeää, että äiti ja isä saavat myös yhteistä aikaa ja omaa aikaa, ettei kaikki aina pyöri kotona ja vauvan ympärillä. Mutta lapset minusta tulevat silti ensiksi.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti