maanantai 22. huhtikuuta 2013

Pienen kanssa

Pikkaisen kanssa lentää päivät kuin siivillä. On ihanaa kun kevät tulee ja sitä saa ihmetellä toisen kanssa. Joskus mietteeni eksyy johonkin syvälle lapsettomuuteen ja muuhun, mutta onneksi toinen pieni tytön tyllerö saa hyvin äkkiä muuta ajateltavaa.

Kaikki on toistaiseksi siis hyvin. Menkkoja odotellaan alkavaksi milloin vaan. Toivottavasti ei tule pitkä odotus.

Uutena asiana pienellä on että hän haluaa jonkun leikkimään tai lukemaan kanssaan hänen huoneeseen. Ennen olohuone on kelvannut mainiosti. Ja jos ei kukaan tule alkaa hirveä itku jota kestää niin pitkään että joka tulee. Toinen merkittävä piirre toisessa on ei sana ja sen käyttö koko ajan. Siis omaa tahtoa alkaa löytyä yhä lisää, kun sitä ennenkään ei ole puuttunut. Mutta tämä kaikki on vain hyvä asia ja kasvamista.

Eipähän täällä ainakaan tule aika pitkäksi ja ulkoilua riittää.

Nyt olen yksin kotosalla ja toista nukuttamassa. Meillä kun nukuttaminen tapahtuu huoneen ulkopuolella vahtimalla. Jos lapsen pää ovenraosta pilkistää tai lamppu syttyy niin mennään laittamaan sänkyyn. Toiminut meillä näin. Harvoin mutta joskus saanut tunnin jälkeen mennä ja valvoa sängyn vieressä toisen nukahtamista. Olen huomannut myös sen, että päiväunet maksimissaan kaksi ja puoli tuntia muuten tulee vaikeuksia nukahtamiseen. Tänään pikkuinen nukkui kolmen tunnin päikkärit joten vaikeuksia tiedossa, mutta katsotaan. Unikaverina hänellä on uninorsu, tyyny ja unirätti. Tutti toistaiseksi. Matkan jälkeen siitäkin luovutaan.

Tässäpä turinaa. Nyt toista sänkyyn laittamaan.


2 kommenttia:

  1. Kuulostaa järkevältä tuo teidän nukutus-systeemi. Ja ihana uninorsu.

    Meidän tyttö sai tädiltään lahjaksi pehmo-lampaan, josta on tulossa unilelu tytölle. Minä annoin siskoni lapsille pehmolelut, jotka ovat lasten tärkeimmät tavarat kaikista. He eivät ole olleet yhtäkään yötä erossa leluistaan eikä nukkumisesta taitaisi tulla mitään, jos pehmo hukkuisi.

    Aika vaarallista (jos sattuukin hukkumaan), mutta niiiiiin suloista, kun kohtelevat pehmojaan kuin ihmisiä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Unilelu ja lapsi on todellakin kinkkinen yhdistelmä. Toisaalta ihanaa ja helppo nukahtamistapa, mutta toisaalta sitä pitää ottaa kaikkialle mukaan ja niin eespäin. Mutta musta pieni vaiva ja toisella ainakin vähän turvallisempi olo. En tiiä miten käy kun menee tarhaan, mutta sitä on turha ajatella vielä.

      Poista