torstai 27. helmikuuta 2014

Uusi hoitomuoto tuulesta

Joo. Niin se on. Tämä oi-hoito muuttuikin tuulesta temmaten miksipäs muuksi kuin IVF-hoidoksi.

Samalla jee ja hui, mutta kuitenkin hyvä asia on.

Eli tänään olin lääkärissä, jossa sitten katsottiin asian laita kun pistelyitä takana jo noin viikko. No, lääkäri sanoi jo verikoearvon olleen koholla viimeksi maanantaina. Niin koholla että jos vain yksi follikkeli olisi kasvamassa niin pitäisi melkein olla jo irronnut.

No kävin hämmentyneenä ultraan. Ensiksi limakalvo oli jo kasvanut 12 milliin eli ei hätää sillä puolella. Sieltähän sitten löytyi ainakin kahdeksan jo follikkeleiksi laskettavaa yksilöä, neljä kummallakin puolella. Hui sentään. Ei tämä alavatsakipu nyt sitten ollutkaan ihan tuulesta temmattu. Eli lääkärikin meni hiukan hämilleen ja alkoi miettimään.

Lopputulos oli että punktio on maanantaina. Tätähän osasimme kaikki jo odottaa, koska nyt ollaan pistelty isommat lääkeeannokset. Jotenkin olen luottavaisin mielin. Sain pistettäväksi myös jarrutuspiikin jolla varmistetaan ettei ovulaatio tapahdu liian äkkiä. Se piti hakea heti päivällä ja pistää päivällä ja jatkaa sitä vielä kaksi päivää.

Muistettavia asioita on paljon ja jännittää vietävästi. Kuitenkin päällimmäinen tunne on onni. Nyt jotain ehkä tapahtuu. Vaikka toisaalta miljoona ja yksi asiaa voi vielä mennä pieleen niin katsotaan tällä uudella menetelmällä nyt ainakin tämä kerta. Onneksi kaikki hoitosuostumuksen ja säilytyssopimukset on jo maanantaina tehty, joten niiden osalta valmista on.

Toivottavasti nyt. Mieskin laittoi lomaksi päivän, kun heillä ei saa palkallista sairaslomaa, kysyin miksi. Hän vastasi että toivovansa ettei näitä jouduta tekemään tätä enempää. Ihana mies. Minä toivon myös.

Nyt peukut pystyyn ja rukoukset taivaan Isälle. Molempia tarvitaan juuri nyt. Olisikos nyt meidän toisen pienen vuoro viimein aloittaa matka maailmaan?

2 kommenttia:

  1. Oho, sehän otti käänteen! Mutta hyvän sellaisen. Onnea kovasti matkaan, muistan teitä rukouksessa. Ja täytyy kyllä sanoa tällaisena limakalvo-ongelmaisena, että ihan mahtavat mitat sulla, tarttumapintaa löytyy kyllä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin olin itsekin hämmästynyt kaikesta. Totta se on, olemme menossa punktioon. Mahan kivuista voin sen koko ajan melkein muistaa. Kiitos rukouksiin ottamisesta, teidän perhe on täällä samoin rukouksissa. Joo, tuo limakalvo ei mulla ainakaan nyt ole se mihin tyssäisi tällä kertaa. Viime kerroilla hormoni, joka paksuuden tuottaa on kääntynyt laskuun siinä 9 millin kohdalla, mutta olisi kyllä jo siihenkin voinut, mutta nyt varsinkin. :) Toivotaan!

      Poista