maanantai 7. tammikuuta 2013

Lääkkeistä

Ajattelin tässä kirjoituksessa miettiä noita lääkkeitten sivuvaikutuksia mulle. Tai pitäiskös sanoa vaan vaikutukset sillä näistä hormoneista ei ikinä mee sanomaan mikä on mitäkin. Ajattelin tätä, koska kohta en kumminkaan muista juttuja mitä on just nyt aiheutunut kyseisestä lääkkeestä. Niin hyvin se aika kultaa muistot, onneksi joskus.

Siis Terolutteja popsin tuossa joulun ja vuodenvaihteen tienoilla 10 päivää yksi tabletti päivässä. Niistä huomasin seuraavaa:
- välillä alavatsa kipeä
- mahakipu ja välillä löysä ja välillä kova vatsa (minulla laktoosista johtuvat vaivat)
- tunteet menee ylös alas, mutta jo osaan varautua
- pissahätä suuri aina välillä (huomasin kun yöllä piti nousta pissalle, ei tarvitse tavallisesti)
Teroluteista ei tule niin paljon vaivoja. Ne ovat suht helppo käyttää, kunhan vaan muistaa ottaa aina iltaisin.

Nyteilen aloitin Menopurin pistämisen kanssa iltaisin. Sitä pistetään tällä hetkellä se 112,5 IUI. Se on kaikista suurin aloitusannos, joka mulla on ollut. Vähän jännittää mitä tulee. Toisaalta taas ensimmäistä yritettäessä oli lopussa annos isompi. Toivotaan parasta! Mutta oireet tästä:
- pistoksen jälkeen raudan maku suussa
- tunne iltaisella munasarjoissa, jotain tapahtuu, nipistelyä
- tänään ajoittain tuntunut jotain munasrjojen kohdalla (ja kun tekee jotain tai puhuu jonkun kanssa tunne häviää kun ei kuulostele niin tarkkaan)
- viime kierrossa unen tarve oli suuri

Nyt en enmpää keksi, mutta kirjoitan jos tulee lisää tuntemuksia. Nyt sitten pistelyä ainakin nämä päivät ja perjantaina sitten katsellaan missä mennään. Jännää minusta aina nähdä mitä lääke saanut aikaan. Toivottavasti jotain! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti